About us

Alu Montorfano

Nascuda a Rio Negro, Argentina l’any 1974, viu a Figueres (Catalunya) des de l’any 2014. Es va formar en el Conservatori Superior de Música "López Buchardo". Van ser els seus mestres, Jorge de la Vega i Laura Falcone (Solistes de la Orquestra Estable del Teatre Colón). Va realitzar cursos de perfeccionament amb Roberto Fabbriciani, Félix Rengli, Helen Bledsoe, Sophie Deshaye, Wilbert Hazelzet, Albert Mora, entre altres.

Ha estat membre de l’Ensamble de Música Contemporània “L.V.” i de l’Ensamble dels Seminaris de Composició de la UCA . Durant deu anys ha format part de l’Ensamble de Música Contemporània "Compañía Oblicua" amb els que ha desenvolupat una intensa activitat artítica, tant de recerca , fent estrenes de peces noves, com de concert , participant en diversos festivals. Amb la “ Compañia Oblicua” han gravat els CD "Latitud Sur", “Cancionero Regional” i "Kammermusik" (de Luis Orias Diz).

Va formar part de l’Orquestra Simfònica del Coro Polifónico Nacional, Orquestra Simfònica de la UCA, Orquestra de la Casa de la Opera i la Orquestra Simfònica Bairesv

A l’Argentina, va exercir com a Professora de flauta del Conservatorio Superior de Música de la Ciudad de Buenos Aires "Astor Piazzolla" i de la Universitat Nacional de las Artes de Argentina. A Catalunya va ser professora de flauta de la Escola de Música del Gironés i de la Escola Municipal de Música de Vilafant.

A l’actualitat conforma el duet Montorfano-Arditto amb el qual desenvolupa un treball de recerca interdisciplinari, presentant-se en Festivals tant en Holanda com a Catalunya i l’Argentina. És professora de la Escola de Música del Casino Menestral Figuerenc i de la Escola de Música Activa “La Flauta Màgica” de Figueres. Col·labora amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya i integra diferents grups de Música de càmera.

www.adrianamontorfano.com

Cecilia Arditto

Nascuda a Buenos Aires, Argentina en 1966, viu a Amsterdam des de l’any 2002. Va estudiar composició a l’Argentina en l’Institut CEAMC amb els compositors Gabriel Valverde i Mariano Etkin. Va realitzar la seva segona mestria al Conservatori d’Amsterdam (Cum Laude) a l’any 2004.

En constant activitat, la seva música es regularment interpretada a tot el món en festivals i concerts a Europa, Llatinoamèrica, Amèrica del Nord i Àsia. Va realitzar conferències sobre la seva música a Holanda, Argentina i en la UDK, Berlín. Va guanyar beques, premis i estipendis a l’Argentina i a Europa. Els últims premis que ha rebut son: segon premi Marx-Competition per el Birmingham Contemporary Group (2018); Trio Low Frequency México call for scores (2018); New Maker Ensemble call for scores (2018). Aquest any la seva peça per a orquestra “Tissue” ha estat seleccionada en la prestigiosa competència Rauchenberg a Suiza (en curs) i la seva peça Musique Concrete ha estat seleccionada per la secció holandesa en el ISCM 2022 Nova Zelanda.

Des de l’any 2012 és directora artística de Plan B, una petita fundació amb base a Holanda que es dedica a investigar fenòmens multimèdia amb èmfasis en la notació musical. El seu editor és Edition Plante, Berlin.

Cecilia s’ha especialitzat en escriure música de càmera on els instruments musicals sonen en contrapunt amb objectes quotidians: llàmpares, ventiladors, balancins, sifons, cadires, projectors de diapositives, etc. Els objectes i artefactes low-tech són escollits per les seves possibilitats sonores i de moviment (música cinètica), conformant junt amb els instruments musicals tradicionals una orquestra estesa.

Des de 2012 és professora de Bikram Yoga

www.ceciliaarditto.com

"We make music with everything around:

back and forth from the music tradition,

finding spaces in between the cracks."